02 June 2012

Bahaya Toksin Dalam Badan


90% punca penyakit adalah disebabkan oleh toksin kerana toksin yang berada di dalam saluran darah akan di bawa ke pelbagai bahagian organ lalu merosakkannya..

APAKAH TOKSIN?
Tosin terdapat hampir di dalam semua organ manusia. Di mana bahagian besarnya terhasil apabila sisa makanan yang tak dicerna sepenuhnya, pemakanan ubat2xan kimia, merokok, pengambilan minuman keras, pemakanan yang tak seimbang serta dapat dikeluarkan dari dalam tubuh. Maka, sisa2x nie akan terkumpul di mana2x bahagian dalam organ tubuh kita terutamanya usus.

KESAN TOKSIN
Tubuh badan yang terlalu berasid akan meningkatkan kandungan toksin. Maka, terjadinya masalah kesihatan @ penyakit yang diakibatkan oleh tindak balas toksin dalam darah.
Jika seseorang tak membuang air dengan kadar yang sepatutnya, kemungkinan besar najis yang berada di dalam usus akan menjadi itam & melekat pada dinding usus. Seterusnya menjadi toksin dalam tubuh. Kalo tak dikuarkan, tubuh akan memberi amaran @ tanda2x tertentu.
TANDA2X BANYAK TOKSIN

1) letih
2) Susah bangun tidur
3) Bahagian keliling mata gelap
4) Banyaknya angin
5) Alahan 
6) Berat badan naikKULIT
Terjadi apabila toksin dalam darah cuba keluar melalui kulit. Pengumpulan toksin di dalam kulit akan mengakibatkan penyakit seperti jerawat, furunkel & lain2x.

TUMOR
Berpunca daripada bahan buangan bertoksin yang berkumpul di lapisan tisu badan.

DEMAM
Merupakan proses semula jadi badan untuk membersihkan diri. Apabila sel darah putih menentang toksin di dalam darah, kadar metabolisme semakin cepat & mengakibatkan tubuh menjadi demam.

PENYAKIT JANTUNG & TEKANAN DARAH TINGGI
Toksin yang melekat di dalam darah akan menjejaskan kelancaran perjalanan darah sementara tekanan ke atas saluran yang tersumbat akan mengakibatkan tekanan darah tinggi. DI samping itu, buah pinggang & sistem endokrin dalam usaha membersihkan toksin akan merembes pelbagai jenis kimia yang menyebabkan terjadinya tekanan darah tinggi.

LAIN2x
Berlaku masalah kesihatan seperti alergi, asma, pundi hempedu & karang, sakit sendi & sengal2x tulang, sembelit, perut kembung, barah payu dara & kemerosotan daya seksual.

Jom Singgah sini untuk lihat bagaimana cara untuk menghilangkan toksin dalam Badan --> Nyah Toksin


5 komen terbaik:

TanpaNamaDer said...

nice info. amek supplement/herba utk buang toksin dr badan

LydSunshine said...

kalau minum cuka kurma boleh hilangkan toksin. Tanda2 toksin yg awk senaraikan ni ada jugka pada akak.

Hans said...

owh....hilangkan toksin nak kena makan apa lak?

Bahrain said...

@Hans nak ilangkan toksin, nnti aku bg cara bagaimana nak ilangkan toksin dalam badan...

Nurani SHAKLEE said...

untuk singkirkan toksin dengan supplement boleh contant saya. pengedar sah shaklee seluruh malaysia. shaklee produk yang lebih 50tahun dan disahkan halal seta mempunyai hologram KKM